Illegaal???
Blijf op de hoogte en volg Niels
11 Januari 2007 | Mexico, Palenque
Ja, ik kom al bijna terug. De 23e januari is de planning, dus dat is in minder dan twee weken...
Sinds het vorige mailtje alweer vanalles beleefd. De stad waar ik toen was heb ik verder verkend. Er wonen daar veel Mayas. Die houden er zo hun eigen godsdienst op na. Op de trappen van de kerk werden allerlei rituelen uitgevoerd met offers, kaarsjes, wierook, rum en coca-cola voor vorouderverering. Ook in de kerk trouwens. Ik denk dat Zijne Heiligheid de paus het er niet zo mee eens zou zijn.
Ik ben verder gereisd naar Quetzaltenango, wat iedereen bij de Mayanaam noemt, Xela. Is inderdaad veel korter. Hier was niet zo heel veel te beleven, maar er was een gezellig hostel. Daar ben ik tegen ene Bjorn uit Duitsland aangelopen en samen zijn we toen naar Mexico gegaan. in San Cristóbal de Las Casas zijn we een paar dagen geweest. Dat is een leuke, gezellige koloniale stad.
Daarna zijn we naar Palenque gegaan, een ruinestad van de Mayas met mooie (resten van) gebouwen in het oerwoud. Jammer alleen dat het hier regelmatig behoorlijk regent! Na de ruines gingen we naar een paar mooie watervallen, die door de vele regen erg indrukwekkend waren.
Vandaag zijn we met bus, boot en bus naar Flores gegaan, in Guatemala. Bij de grens heb ik een hele heibel gemaakt met de grensbeambten. De vorige twee keren dat ik Guatemala inging hoefde ik niets te betalen, nu opeens 5 dollar. Ze hadden nergens een geldla, of wisselgeld, dus ik vermoedde geldklopperij. Heb ik als een echte Hollander een recu gevraagd, maar dat wilden ze niet geven... Toen heben ze me mijn geld teruggegeven, maar wel mijn papieren verscheurd en me in de computer uitgeboekt uit het land. Ik vermoed dat ik nu dus illegaal ben. We gaan zien wat er gaat gebeuren als ik het land verlaat!
Deze verwikkelingen dan waarschijnlijk de volgende keer.
Iedereen bedankt voor de reacties en tot ziens!
Niels
12 Januari 2007 - 06:45
Annep:
o o o en nu ga je nog wel zoveel verdienen straks....! Heb ik ook 's een echte illegaal in mijn vriendenkring!
Haha, tot gauw weer! X annep -
12 Januari 2007 - 09:20
Saar:
hmmm, hoe gaat dat aflopen... Praten als Brugman, denk ik.
Ben wel onder de indruk van het aantal landen, hoor!
Saar -
12 Januari 2007 - 12:09
AnneS:
Jeetje niels, dat had ik nou niet van jou verwacht dat je ergens illegaal gaat verblijven.... ben benieuwd hoe je je hieruit gaat redden... komt vast goed. ben trouwens wel benieuwd hoevel euro die 5 dollar waard is....
tot al weer heel erg bijna!
liefs Anne -
12 Januari 2007 - 16:05
Kim:
Ha medereiziger!! Wow, je bent weer flink op dreef! Gaaf dat je je advanced hebt gehaald met duiken (lees even in retrospect je mailtjes, liep een hoop achter:-) Geniet er nog eventjes van, succes met het land uitkomen...gek! -
12 Januari 2007 - 16:57
Marc & Gertilde:
Heej Niels! Steeds al je verhalen gelezen, nu pas nreactie! We dachten dat je daar voorlopig nog wel zou blijven ;-) Als je in NL bent kom je maar es bij ons kijken met broeder Tim. Groetjes M&G -
17 Januari 2007 - 17:36
A. De Jong:
Succes met het verder reizen en groeten van Tante Marja,Daniël en Oom Arie.